loading...
حسن محمدی
آخرین ارسال های انجمن
حسن محمدی بازدید : 247 یکشنبه 23 تیر 1392 نظرات (0)

یک کارشناس تغذیه در کردستان با اشاره به اینکه در چند سال اخیر ماه رمضان با روزهای گرم و طولانی تابستان مقارن شده و قرار گرفتن در این شرایط اجرای فریضه روزه گرفتن را کمی سختر و دشوارتر می کند، توصیه کرد برای رفع تشنگی و مشکلات ناشی از آن برای تامین آب لازم، روزه داران از حدود یک ساعت بعد از افطار تا نیم ساعت قبل از سحر، دست کم شش تا هشت لیوان آب بنوشند.

ناظمی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه کردستان، با اشاره به اینکه نادیده گرفتن برخی نکات لازم سبب می‌شود روزه داران با شرایط طاقت فرسا روبرو شوند، اظهار کرد: مهمترین مشکلی که روزه داران در این فصل با آن مواجه هستند، کنترل تشنگی است.

51446.jpg

وی با بیان اینکه بدن هر فرد روزانه به حدود 8 الی 10 لیوان آب نیازمند است، گفت: لازم است روزه داران آب مورد نیاز بدن را در وعده‌های مجاز خود یعنی فاصله زمانی بین افطار تا سحر بگنجانند.

ناظمی با ذکر این نکته که نوشیدن یکباره حجم بالای آب برای معده آزار دهنده است، تصریح کرد: بهتر است روزه داران آب مورد نیاز بدنشان را به تدریج و در فاصله زمانی مختلف تأمین کنند.

این کارشناس تغذیه با بیان اینکه از دست دادن مقدار کمی آب بدن می‌تواند سبب خستگی، سرگیجه و سردرد و همچنین عدم تمرکز شود، افزود: در صورت عدم جبران آب از دست رفته بدن روزه داران تضعیف شده و در بسیاری موارد با مشکلات جدی روبرو می‌شوند.

ناظمی با اشاره به اینکه نوشیدن آب زیاد در هنگام سحر تأثیری در پیشگیری از تشنگی ندارد، گفت: در صورت نوشیدن آب بیش از حد نیاز، بدن آب اضافی را دفع می‌کند، لذا باید آب مورد نیاز بدن در فاصله میان افطار تا سحر به تدریج و از طریق مصرف آب و میوه‌های آب‌دار تأمین شود.

وی با ذکر این نکته که برخی از مایعات به دلیل دارا بودن سطح بالای کافئین و شکر باعث از دست رفتن آب بدن می شود، گفت: روزه داران باید سعی کنند از نوشیدن چایی، قهوه، کاکائو و موادی که باعث دفع بیشتر آب، به علت مدر بودن از بدن می‌شوند، همچنین مصرف نوشابه‌های گازدار خودداری کنند و بجای آن میوه‌های آبکی، آب‌میوه‌ها و سبزیجات را جایگزین کنند.

این کارشناس تغذیه با بیان اینکه بر خلاف تصور عموم خوردن چای مخصوصا چای پر رنگ، برای رفع تشنگی پس از سحری اشتباه است، بیان کرد: افراد دقت کنند که این باور که نوشیدن چای پس از سحری می‌تواند باعث رفع تشنگی شود، درست نیست زیرا چای دفع مکرر کلیه را در بر دارد و این خود باعث از دست دادن سریعتر آب بدن می‌شود.

ناظمی با اشاره به اینکه برخی مواد غذایی و شیرینی‌های مصنوعی مانند زولبیا و بامیه، غلظت مایعات بدن را افزایش می‌دهند و در نتیجه روزه‌دار بیشتر احساس تشنگی می‌کند، افزود: به روزه داران توصیه می شود برای پیش‌گیری از افزایش غلظت مایعات بدن از قندهای گیاهی مانندخرما به جای زولبیا و بامیه استفاده کنند.

وی افزود: روزه داران باید تلاش کنند در سحری از مواد غذایی پرآب مثل سبزیجات و بالاخص میوه‌ها استفاده کنید، چرا که میوه ها علاوه براینکه منبع سرشاری از فیبر هستند، به طور چشمگیری هم در کاهش درد و ناراحتی ناشی از اسید معده کمک می‌کنند و تا حدودی مواد معدنی از دست رفته ناشی از تعریق را جبران خواهند کرد.

این کارشناس تغذیه با بیان اینکه میوه‌هایی چون مرکبات و توت فرنگی که می‌توانند علاوه بر آب، مواد ضروری چون کلسیم و فیبر، آهن، پتاسیم و دیگر مواد معدنی و همچنین ویتامین‌هایC، B1و B2 را تأمین کنند، تصریح کرد: میوه‌های آب‌دار مانند هندوانه و خربزه نیز نقش مهمی در تأمین مایعات بدن دارند.

ناظمی با اشاره به اینکه مصرف لیموترش نیز در پیشگیری از تشنگی و گرمازدگی موثر است، افزود: به روزه داران توصیه می‌شود سالاد خیار و گوجه به همراه کمی آبلیمو در وعده سحری را فراموش نکنند چرا که این سالاد می‌تواند در جبران تشنگی در طی روز مؤثر باشد.

وی در پایان با ذکر اینکه روزه داران باید میوه‌ها را با فاصله کمی پس از شام مصرف کنند و نباید بلافاصله افطار را با میوه شروع کنند، خاطرنشان کرد: میوه‌های مخصوص فصل تابستان از جمله سیب، هلو، خربزه و هندوانه برای جبران تشنگی در ماه رمضان مفید است، همچنین موز جزو میوه‌هایی است که خوردن آن برای وعده سحری به روزه داران توصیه می‌شود.

این کارشناس تغذیه در پایان یادآورشد: روزه داران نباید این نکته را فرامواش کنند که خوردن خرما در هر دو وعده افطار و سحر لازم و ضروری است.

مطالب مرتبط
ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
درباره ما
Profile Pic
سایتی با امکانات بروز - با آپدیت هفتگی - با تبادل اطلاعات و آماده برای تبادل اطلاعات در مورد صنعت لبنیات
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • نظرسنجی
    این سایت تا چه حد انتظارات شما رو برآورده کرده؟
    صفحات جداگانه
    آمار سایت
  • کل مطالب : 2970
  • کل نظرات : 86
  • افراد آنلاین : 58
  • تعداد اعضا : 288
  • آی پی امروز : 336
  • آی پی دیروز : 150
  • بازدید امروز : 626
  • باردید دیروز : 370
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 1
  • بازدید هفته : 996
  • بازدید ماه : 7,581
  • بازدید سال : 94,494
  • بازدید کلی : 2,309,256
  • کدهای اختصاصی


    ختم صلوات

    ابزار نمایش اوقات شرعی

    وضعیت آب و هوا

    حديث تصادفی

    آیه الکرسی
    ترجمه آیه الکرسی
    خداست که معبودى جز او نیست؛ زنده و برپادارنده است؛ نه خوابى سبک او را فرو مى‌گیرد و نه خوابى گران؛ آنچه در آسمانها و آنچه در زمین است، از آنِ اوست. کیست آن کس که جز به اذن او در پیشگاهش شفاعت کند؟ آنچه در پیش روى آنان و آنچه در پشت سرشان است مى‌داند. و به چیزى از علم او، جز به آنچه بخواهد، احاطه نمى‌یابند. کرسى او آسمانها و زمین را در بر گرفته، و نگهدارى آنها بر او دشوار نیست، و اوست والاى بزرگ. * در دین هیچ اجبارى نیست. و راه از بیراهه بخوبى آشکار شده است. پس هر کس به طاغوت کفر ورزد، و به خدا ایمان آورد، به یقین، به دستاویزى استوار، که آن را گسستن نیست، چنگ زده است. و خداوند شنواى داناست. * خداوند سرور کسانى است که ایمان آورده‌اند. آنان را از تاریکیها به سوى روشنایى به در مى‌برد. و [لى‌] کسانى که کفر ورزیده‌اند، سرورانشان [همان عصیانگران=] طاغوتند، که آنان را از روشنایى به سوى تاریکیها به در مى‌برند. آنان اهل آتشند که خود، در آن جاودانند